Vingerkootje gevonden bij onderzoek naar Zoeterwoudse meteoriet

In de meteoriet, die twee weken geleden insloeg in Zoeterwoude is een vingerkootje van een wijsvinger gevonden. Cosmo-archeoloog Dr. Plichter ontdekte dat tijdens zijn onderzoek naar de steen uit de ruimte. Hoe de vinger in de meteoriet terecht is gekomen, is een raadsel.

Amateur meteoroloog Theo Riet stelde vast dat de neergekomen steen ontegenzeggelijk een meteoriet is. Hij droeg de steen over aan de wetenschap, aan cosmo-archeoloog Dr.Plichter om precies te zijn. “Dat vind ik wel erg jammer,” zei de teleurgestelde Riet daarover, “het liefst had ik de steen zelf meegenomen, maar ja, ik begrijp dat het ook nodig is dat nader onderzoek wordt gedaan.”

Dr. Plichter staat paf van zijn eerste bevinding. “Een vingerkootje is nou niet het eerste wat ik verwachtte te vinden in de meteoriet.” 

Plichter is de eerste Nederlandse cosmo-archeoloog. De wetenschapper is werkzaam tussen archeologie en astrologie. “Het is een vakgebied waar nog maar weinig mensen zich mee bezig houden. Misschien ben ik wel de eerste ter wereld.”

Hoe het aardse voorwerp in het hemellichaam terechtgekomen is, weet Plichter nog niet precies. “Het is lastig te verklaren. Het is de eerste steen die we onderzoeken, we hebben nog niet veel ervaring. Het is in die zin één en al pionieren in mijn vakgebied.” Na aandringen vertelt de cosmo-archeoloog met enige voorzichtigheid dat het wellicht om een tijdscapsule gaat. “Die zou met een bepaalde bedoeling op aarde terechtgekomen kunnen zijn.” 

 


Print   Email